DRAG RACING
AJOTILAISUUDET
ROAD SHOW RACING ENGINES
2 SEAT DRAGSTER
YHTEISTYÖKUMPPANIT
NEW RECORD!

NEW RECORD!


NEW RECORD!

Eagle Racing kuljettaja Antti Horto ajoi hienosti kolmanneksi Drag Racingin FIA Top Fuel EM sarjan toisessa osakilpailussa Ruotsin Tierpissa.  FIA Top Fuel EM sarjaa ennen kauden toista osakilpailua johtanut kotkalainen ajoi aika-ajossa kolmanneksi Tanskan Stig Neergardin sekä Norjan Thomas Nataasin jälkeen. Antin aika-ajon aika 4,071 sekuntia on myös nuorukaisen uusi oma ennätys. Aika-ajon seuraavat sijat menivät Suomeen, Mäntyharjun Jari Halinen oli neljäs ja Vilppulan Anita Mäkelä viides.

Top Fuel dragsterin moottorin säädöissä oli lähes koko viikonlopun ajan ongelmia polttoaineen syötössä, joka aiheutti sen, että jokaisessa lähdössä moottorin sylinterikannet sulivat ja tämä teetti teamille lisäkiirettä. Vika kuitenkin saatiin ratkaistua pudotuskilpailuun polttoainetta lisäämällä ja auto kulkikin varsin hyvin jo ensimmäisessä pudotuslähdössä. Lähdön aika 4,092 on Antin kolmanneksi paras kautta aikojen ja loppunopeus 480,05 km/h on toiseksi paras Antille. Ensimmäisen kierroksen pari Ruotsin Patrik Pers (4,400s /386km/h) kukistui siis varsin selvästi. Toiselle kierrokselle vastaan tuli aika-ajon kakkonen Norjan Thomas Nataas. Lähtö oli taas loistava; Antin reaktio 0,0749 vs. Nataas 0,0999, mutta auton kytkimessä ollut vika lukitsi kytkimen ja pito irtosi välittömästi 50 metrin kohdalla. Pidon irrottua moottorista katkesi ahtimen hihna ja veto oli jätettävä kesken. Nataas ajoi pidon rajoilla voittoon ajalla 4,76 ja finaaliin pito-ongelmista huolimatta.

Finaalissa kohtasivat Stig Neergard ja Thomas Nataas, joista Nataas oli tällä kertaa vahvempi. Antti putosi EM pisteissä toiseksi Nataasin jälkeen. Neergaard on kolmas ja Anita Mäkelä neljäs. Seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Suomessa Alastarolla, jossa Antti on ollut kahtena viime vuonna todella vahva; paalulta finaaliin molempina vuosina.

Tilanne EM sarjassa kahden osakilpailun jälkeen:


1.       Thomas Nataas                 NOR       164 p

2.       Antti Horto                         FIN         158 p

3.       Stig Neergaard                  DEN       149 p

4.       Anita Mäkelä                     FIN         115 p

5.       Jari Halinen                         FIN         94 p

6.       Mikael Kågered                SWE       67 p

7.       Patrik Pers                          SWE       35 p

8.       Timo Lehtimäki                 FIN         33 p