DRAG RACING
AJOTILAISUUDET
ROAD SHOW RACING ENGINES
2 SEAT DRAGSTER
YHTEISTYÖKUMPPANIT
RECORD BREAKING FESTIVALS

RECORD BREAKING FESTIVALS


Viides FIA Euroopan mestaruus sarjan osakilpailu ajettiin Tierpissä Ruotsissa. Kilpailusta muodostui varsinainen ennätys festivaali, kun lähes jokaisessa autoryhmässä kirjattiin uudet euroopan ennätys lukemat. Tierpin radan mahtava kunto ja loppukesän ilmasto mahdollistivat yhden kovimmista kilpailuista ikinä. Top Fuel luokan uusi ennätys kirjattiin Norjalaisen Thomas Nataasin nimiin 3.965 / 494,05 kmh, Eagle Racing onnittelee.

Antti Horton lajittelu päivä alkoi hyvällä vedolla 4.133 / 465 kmh, joka oikeutti siinä vaiheessa neljänteen sijaan. Lauantaina ajoimme toisen lajittelu lähdön, mutta ahtimen remmin katkeamisen takia ei aikaparannusta syntynyt. Lajittelun päätyttyä olimme kuitenkin sijalla 5.

Pudotuskilpailun ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui lajittelun neljäs Jari Halinen. Lähdöstä oli odotettavissa tiukka sillä lajittelussa Jari oli vain 0.02 sekuntia nopeampi. Pudotuslähtö päättyi kuitenkin Jarin "selvään" voittoon, koska hän ajoi ennätyksensä 4.04 vastaan Antin 4.13. Koko viikonlopun auton moottoria vaivannut säätö-ongelma ei mahdollistanut meille parempaa aikaa, vaikka odotimme ajavamme 4.0 ajan. Moottori ei käynyt yhdessäkään lähdössä koko matkaa kaikilla sylintereillä ja näin tiukassa kilpailussa tarvitaan virheetön suoritus menestykseen.

Kilpailun tulostaso oli siis todella korkealla. Top Fuelissa nähtiin 6 lähtöä joissa alitettiin neljän sekunnin raja. Kisan voittoon ajoi Thomas Nataas ja toiseksi Anita Mäkelä. He myös ratkaisevat EM-sarjan voiton keskenään, kun jäljellä on enää yksi kilpailu Englannin Santa Podissa.

Eagle Racingin Top Fuel kausi 2013 päättyi Ruotsin kilpailuun, koska tavoitteena ollut mestaruus on jo karannut käsistä eikä hopea sijaankaan ole enää mahdollisuuksia. Päätimme jättää viimeisen kilpailun ajamatta ja keskittyä jo uuteen kauteen. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille. Toivottavasti näemme radalla myös ensi vuonna!

FIA Top Fuel pistetilanne 5/6

1. Thomas Nataas Norway 440
2. Anita Mäkelä Finland 359
3. Antti Horto Finland 304
4. Stig Neergaard Denmark 285
5. Jari Halinen Finland 223
6. Mikael Kågered Sweden 191
7. Christopher Andrews England 111
8. Timo Lehtimäki Finland 103
9. Urs Erbacher Switzerland 86
10. Patrik Pers Sweden 69